Menu Sluiten

Over Henri

Henri van Ommen

Aan de buitenkant van het huis van Henri van Ommen kun je al zien met welke kunstvorm hij zich bezighoudt. Voor het raam hangt een kleurig glas-in-lood paneel.

Henri komt uit een familie waar iedereen graag bezig is met zijn handen: zowel op technisch als creatief gebied. Zelf klust hij graag in huis, maar hij was op zoek naar een iets waar hij zijn creativiteit meer in kwijt kon. Bij het maken van glas-in-lood heeft hij dat gevonden maar ook andere materialen om het glas-in-lood heen vormen een mooie uitdaging.
“Glas-in-lood spreekt me in eerste instantie aan vanwege de lichtval. Daarnaast is het leuk om een ambacht in stand te houden. En werken met glas is veelzijdig. Er kan veel meer mee dan je in eerste instantie denkt. Ik werk veel met verschillende kleuren glas en ik maak ook glas-in-lood objecten, die je los in de ruimte kunt zetten”. Bij glas-in-lood denk je in eerste instantie aan ramen in kerken en oude huizen. Henri’s werk is veel moderner: “Ik ben geïnteresseerd in moderne architectuur. Dat verwerk ik in mijn glas-in-lood werk. Je zou mijn werk rechtlijnig kunnen noemen.”

Henri haalt zijn inspiratie uit de dingen die hij om zich heen ziet. Dat kan iets zijn uit de natuur, maar ook als hij televisie kijkt, maakt hij vaak schetsen. Ook werk van andere kunstenaars is de basis voor zijn werk. Zo is Henri geïnteresseerd in het werk van Escher en het werk van de Groningse Alex den Braver, vormgever in hout en metaal.

Henri is benieuwd wat u van zijn werk vindt. Kijk lekker rond op deze site en ontdek wat er met glas-in-lood nog meer mogelijk is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *